Vispad vegansk fetaost med soltorkade tomater, basilika og rostade mandlar

Behöver ni ett super smarrigt recept på förrätt, partysnacks eller mellanmål? I got you! Här har ni recept på vispad vegansk fetaost toppad med bland annat soltorkade tomater, basilika och rostade mandlar. Så himla gott. Den här ljuvliga vispade fetaosten tar under 10 minuter att göra och man kan toppa den med vad man vill. Servera den med gott nybakat bröd eller salta kex och förrätten är RÄDDAT!

Jag älskar att bjuda på goda saker. Spelar ingen roll om jag bjuder hem folk eller folk bjuder hem mig, jag vill bjuda på något gott! Den här vispade fetaosten är perfekt för det. Enkel att laga, bra att ta med sig till andra och rolig att äta. Lite som en god dip. Går bra att smörja på baguetter eller annat gott bröd.

Vegansk fetaost och soltorkade tomater är en blandning jag aldrig får nog av. Himmelsk kombo om ni frågar mig. Man kan självklart använda vad man vill som toppings för vispad fetaost. Oliver, rostad vitlök, rödlök, listan är lång. Det här är helt enkelt mitt favoritsätt att servera den. Oavsett om ni testar laga den på samma sätt som jag eller provar göra den med helt andra toppings vill jag gärna höra vad ni tycker. Tagga mig gärna på Instagram, blir så otroligt glad av det. Hoppas ni har det bra! <3

Tack för att du läste och hoppas du tycker om receptet!

Helga María

Vispad vegansk fetaost med soltorkade tomater, basilika og rostade mandlar

Vispad vegansk fetaost med soltorkade tomater, basilika og rostade mandlar
Portioner: 3-4
Kreatör:
Tillagning: 15 MinTotalt: 15 Min
En härlig Vispad vegansk fetaost

Ingredienser

  • 200 gr vegansk fetaost
  • 100 gr vegansk färskost
  • 2-4 msk osötat sojamjölk eller havredryck
  • 1 msk citronjuice

Gör så här

  1. Lägg ingredienserna i en matberedare och mixa tills den blir mjuk och fluffig.
  2. Häll i en skål och toppa med det ni vill.
  3. Jag toppade den med
  4. Hackade soltorkade tomater
  5. Hackade rostade och saltade mandlar
  6. Hackad basilika
  7. Olivolja och olja från tomaterna
  8. Citronskal
  9. Lönnsirap
  10. Chiliflakes
  11. Salt och peppar
  12. Mängden av toppings gör man bara efter egen smak. Jag skulle bara passa på att inte sätta för mycket citronskal eller sirap i början eftersom de kan ta över ganska mycket smak. Börja heller med mindre och tillsätt mer om ni vill. Servera med super gott bröd!
Vispad vegansk fetaost, vegansk fetaost röra, fetaost efterrätt, fetaost förrätt
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Veganska smördegspajer med feta, marmelad och timjan

Nästa
Nästa

Vegansk morotskaka i långpanna