Ljuvlig vegansk cheesecake i glas

Cheesecake i glas. En lättlagad och smarrig efterrätt som är perfekt att servera efter en god middag. Gör den i förväg och ta ur kylen när den ska serveras. SUPER enkelt och gott!

Jag tycker mycket om att bjuda över folk för middag och för mig är efterretten är minst lika viktig som själva maten. Men så att allt ska flyta på perfekt är det väldigt skönt att kunna slänga ihop en lättlagad efterrätt som ändå kan bli en riktig succé. Cheesecake i glas är precis en sån efterrätt. Den här gången toppade jag den med mango och passionsfruktmarmelad och marmeladen gav rätten det färska och syrliga som passar perfekt med cheesecakens söta fyllning.

Fyllningen är en härlig blanding av vegansk färskost, vispgrädde och vispad vaniljsås. Så himla smarrig!

Botten är gjord på digestive kex och mjölkfritt margarin. Den ger efterrätten en god sälta. Tillsammans ger alla lager efterrätten en väldigt fin balans. Salt, sött och syrligt. Helt underbart.

Efterrätten går absolut att göra som en stor och då antigen kyla den eller frysa och servera som fryst cheesecake istället. Jag har redan en otroligt god recept på fryst Amaretto cheesecake om ni vill kika. Jag var sugen på att testa göra en kall dessert istället och jag rekommenderar verkligen.

Jag toppade cheesecaken med färsk mynta. Jag hoppas verkligen att ni kommer tycka om den här smarriga desserten lika mycket som jag. Taggad mig gärna på Instagram om ni testar den eller någon annan recept på bloggen, det gör mig så otroligt glad.

Tack för att du läste och hoppas du gillar receptet

-Helga María

Ljuvlig vegansk cheesecake i glas

Ljuvlig vegansk cheesecake i glas
Portioner: 3-4
Kreator:
Förberedelse: 15 MinTillagning: 5 MinVäntetid: 1 HourTotalt: 1 H & 20 M

Ingredienser

  • 200 gr. Digestive kex
  • 100 gr. margarin
  • 1,5 dl vegansk vaniljsås (använde Oatlys som går att vispa)
  • 1,5 dl vegansk vispgrädde (rekommenderar t.ex Oatly eller Aito)
  • 150-250 gr vegansk färskost (beror på märken hur mycket det är men jag använde en påmackan)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 1 burk mango och passionsfruktmarmelad från St. Dalfour

Gör så här

  1. Smält margarinet.
  2. Mosa kexen i en matberedare och blanda i margarinet. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop grädden och vaniljsåsen och ställ åt sidan.
  4. Vispa färskost, socker och vaniljsocker i en annan skål.
  5. Blanda försiktigt färskostblandningen med den vispade grädden och vaniljsåsen.
  6. Lägg krossade kex i ett glas, små glasburkar eller skålar och pressa lätt ner.
  7. Lägg på cheesecakefyllningen så att den nästan fyller glaset
  8. Kyl i minst 2 timmar eller i lägg i frysen i 1 timme
  9. Ta ut, toppa med marmeladen (och lite färsk mynta om ni vill) och servera.
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Krämig vegansk svampsoppa

Nästa
Nästa

Min resa till Island