Himmelsk vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting. Finns det någonting godare? Den här kakan bakar jag inför varje jul. Den är otroligt enkel att baka och samtidigt så himla fluffig och saftig och god. Om jag ska rekommendera en sak att laga i december är det den här mjuka pepparkakan.

Jag ÄLSKAR att baka och framför allt julbak. Jag är kär i julkryddor och tycker julmusik ger köket en härlig känsla. Kalla mig för romantiker men jag tycker verkligen om den här tiden. Allt blir så vackert och fint.

Mjuk pepparkaka har blivit en viktig del av julen för mig och en av sakerna jag ser alltid mest fram emot att baka. Den blir alltid en stor succé och varje gång jag bjuder på den blir den slut direkt.

Frostingen är gjord på:

Mjölkfritt margarin,
Vegansk färskost
Vanilj
Florsocker
Kanel

Den passar perfekt med kakan. MUMS!

Botten är otroligt fluffig och saftig och doften som fyller hemmet medans man bakar den är så ljuvlig.

Jag skulle verkligen rekommendera att servera mjuk pepparkaka med en kopp varm choklad. Hur gott?!

Vad tycker ni mest om att baka för julen? Jag tycker det är spännande att se hur traditionerna är annorlunda på Island och här i Sverige. Vi bakar självklart mycket av det samma men många saker är också lite annorlunda. På Island bakar vi t.ex. inte med saffran. Samtidigt har vi olika julbak och småkakor som mina svenska kompisar har aldrig hört om. Skulle jättegärna vilja veta vad ni tycker är bäst att baka och äta för att få en riktig julkänsla!

Tack så mycket för att du läste och hoppas verkligen att du tycker om receptet!

-Helga María

Saftig vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Saftig vegansk mjuk pepparkaka med cream cheese frosting
Portioner: 5-6
Kreatör:
Förberedelse: 15 MinTillagning: 40 MinVäntetid: 1 HourTotalt: 1 H & 55 M
En riktig saftig och god vegansk mjuk pepparkaka med en smarrig cream cheese frosting. Helt perfekt att baka inför julen.

Ingredienser

Mjuk pepparkaka
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl växtbaserad mjölk
  • 1 dl olja
  • 2 tsk vaniljarom eller vaniljsocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk lingonsylt
Cream cheese frosting
  • 150-200 g vegansk färskost
  • 100 g mjölkfri margarin i rumstemperatur
  • 2 msk vaniljsocker
  • 500 gr florsocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

Mjuk pepparkaka
  1. Värm ugnen till 175°c.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna.
  3. Mixa ihop resten av ingredienserna (förutom lingonsylten) så att det blir till en slät deg. Arbeta inte för mycket.
  4. Blanda försiktigt lingonsylten i degen med en slev.
  5. Smörj två 20 cm springformar med margarin och dela smeten jämnt mellan dom. Baka i mitten av ugnen i 35-45 minuter eller tills en pinne kommer ren ut när ni sticker i den.
  6. Låt bottnarna svalna innan ni sätter på frostingen.
Cream cheese frosting
  1. Vispa ihop färskost och margarin med en elvisp eller bakmaskin.
  2. Tillsätt florsocker vaniljsocker och kanel och vispa tills det blir en fluffig frosting.
  3. Bred på kakan och dekorera med det ni tycker om. Jag krossade pepparkakor och gjorde swirls med lingonsylt på toppen.
Mjuk pepparkaka, vegansk mjuk pepparkaka, julbak, vegansk julbak, vegansk kaka, baka veganskt, pepparkaka, cream cheese frosting, färskost glassyr
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga #vegoskafferiet

Flera smarriga tårtrecept!

Föregående
Föregående

Vegansk buffalo style pizza

Nästa
Nästa

Vegansk varm choklad med en kick!