Vegansk tårta med chokladfrosting

Hej på er!

Idag delar jag med er recept på en ljuvlig vegansk tårta med chokladfrosting, toppad med strössel! En enkel och god tårta som är jättegod till kaffet. Serverad med färska bär eller vegansk vispgrädde blir den också en super god dessert.

Själva botten är en klassisk vegansk kakbotten. Jag använder den som grund för många av mina favoritkakor och tårtor. Den har jag till exempel använt här för min veganska jordgubbstårta i långpanna.

TIPS 1:

När jag blev vegan för över 10 år visste inte många hur otroligt lätt det är att baka mjölkfria och äggfria tårtor. Idag, som tur, har vi lärt oss hur FANTASTISKT GODA veganska bakverk är. Jag vet att många veganer använder kikärtsspad i sina kakor och tårtor, och det gör jag också till exempel när jag gör vegansk maräng. Men när jag bakar vanliga tårtor och kakor tycker jag mycket mer om att använda bikarbonat och äppelcidervinäger för en bra äggsubsitut. Tillsammans gör de så att tårtan lyfter sig bra och blir mjuk och fluffig. Vinägern ger ingen smak men gör väldigt mycket för konsistensen i kakan.

TIPS 2:

En annan sak som jag tycker gör mycket för kakans konsistens är att använda olja istället för mjölkfritt margarin. Jag tycker tårtan blir mer mjuk och saftig när jag använder olja. Dess tips gör att det blir väldigt enkelt att baka smarriga tårtor som alla kommer att älska:

  1. Mixa torra ingredienser i en bunke

  2. Tillsätt blöta ingredienser

  3. Häll i en form

  4. Baka

  5. KLART

Resultatet blir en super saftig och god kakbotten!

Sen är det frostingen. HERREGUD vad god den blev! Jag älskar smörkräm men ville få lite mer av den fina chokladsmaken eftersom själva kakan inte är en chokladkaka. Så jag gjorde en blandning av chokladganache och chokladsmörkräm. Jag ville äta upp hela frostingen. Nästa gång ska jag lägga till lite kaffe eftersom jag älskar chokladfrosting med kaffe. Kaffe och choklad: Deadly combo!

Jag är en av dom som tycker om att ha kaka att bjuda på när jag får gäster. Den här älsklingen är PRECIS vad jag vill ge mina nära och kära. Jag har nog aldrig varit världens bästa på att dekorera fina tårtor så jag älskar att baka i långpanna. Då gör jag ett och ett halvt recept av kakan.

Jag tror jag måste springa och hämta en tårtbit i frysen, blir SÅ HUNGRIG av att sitta här och skriva om den mumsiga kakan. Jag hoppas ni testar baka den och ser fram emot att höra vad ni tycker!

Glöm inte att tagga mig på Instagram om ni lagar nåt av mina recept! <3

Tack för att du läste och hoppas att du gillar receptet!

-Helga María

Föregående
Föregående

Veganska friterade mac and cheese bites

Nästa
Nästa

Grillade mackor med vegansk curryröra