Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra

Krispiga potatisklyftor med vegansk fetaoströra. Färdiga på en tallrik

Idag delar jag med er recept på krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra. Super enkelt att laga och smakar gudomligt gott. Servera som t.ex. förrätt, tillbehör, snacks eller huvudrätt. Detta är ett recept som alla kommer älska!

Potatisklyftor i en gryta som ska kokas

Jag älskar potatis i olika form. Kokade, rostade, grillade, mosade, friterade.. spelar ingen roll, potatis är alltid gott. Jag är därför så taggad att dela med er receptet på dessa super krispiga potatisklyftor. Inte bara för att själva potatisklyftorna är otroligt smarriga, utan även för att fetaoströran jag serverar dom med är galet god. Ni bara måste testa!

Mitt tips för att få potatisklyftorna att bli super krispiga är att koka dom först i 10 minuter och rosta sen i ugnen. Det är ett litet extra steg men jag lovar att det är värt. Innan jag rostar dom i ugnen häller jag över god olivolja och kryddar och när jag tar dom ut har jag potatisklyftor som enligt mig smakar tusen gånger bättre än dom man kan köpa i frysdisken. Mjuka på insidan men krispiga på utsidan, perfekt!

Ingredienser för fetaoströra i en matberedare som ska mixas

Vegansk fetaoströra. Vad kan jag säga, den är fantastiskt god och passar så himla bra med potatisarna. Jag kan också tänka mig att den passar utmärkt med massor av annat, så som gott bröd eller grillade grönsaker. Den är otroligt enkel att laga och jag vet att den kommer att vara en stor favorit i sommar. I röran använde jag vegansk fetaost, vegansk creme fraiche, färsk oregano, citronskal, olivolja, salt, peppar och chiliflakes. Vispa ihop i en matberedare och den är KLAR på under 5 minuter. Så smidigt!

Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra på en tallrik med tillbehör
@vegoskafferiet.se Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra! 🤩🤌 sommarens bästa förrätt, tillbehör, snacks, huvudrätt.. helt perfekt till midsommar och grillmaten! ☀️🤤 #fyp #foryou #fördig #fördigpage #foryoupage #foodtiktok ♬ Still don't know my name - Kimotion

Tack så mycket för att du läste och jag hoppas verkligen du kommer tycka om receptet. Om du testar denna eller andra recept på bloggen, tagga mig snälla på Instagram. Det gör mig alltid så himla glad!

-Helga María <3

Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra

Krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra
Kreatör: Helga María
( 0 reviews )
Tillagning: 1 HourTotalt: 1 Hour
krispiga potatisklyftor med krämig vegansk fetaoströra. Super enkelt att laga och smakar gudomligt gott. Servera som t.ex. förrätt, tillbehör, snacks eller huvudrätt. Detta är ett recept som alla kommer älska!

Ingredienser

potatisklyftor:
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk av varje krydda - salt, vitlökspulver, lökpulver och paprikapulver
  • Svart peppar eller chiliflakes efter smak
  • Citronskal (jag vet inte riktigt hur mycket jag hade i, kanske 2 tsk)
  • Lite salt och chiliflakes
  • Gräslök för att toppa med (kan uteslutas men jag rekommenderar verkligen)
Vegansk fetaoströra:
  • 1 block vegansk fetaost (jag använde Green Vie)
  • 2 dl vegansk creme fraiche (jag använde plantis 18% cooking fraiche)
  • 1/4 dl olivolja
  • ca 1-2 msk färsk oregano
  • Lite chiliolja för att toppa med på tallriken (går att utesluta men är supergott att ha med)

Gör så här

Potatisklyftor:
  1. Skär potatisarna i klyftor och koka i en kastrull i 10 minuter.
  2. Värm ugnen till 210°c
  3. Häll av vattnet och lägg klyftorna på en ugnsplåt.
  4. Häll olivolja och kryddor över och rör om.
  5. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills dom blir krispiga och gyllenbruna.
Fetaoströra:
  1. Sätt vegansk fetaost, creme fraiche och olivolja i en matberedare och mixa ihop.
  2. Tillsätt oregano, citronskal, salt och chiliflakes och mixa lite till.
  3. Smaka och tillsätt mer av oregano, citron eller salt om ni tycker det behövs.
  4. Bre på ett fat eller stor tallrik och toppa med rostade potatisklyftorna, lite chiliolja, hackad gräslök, lite mer oregano, chiliflakes och flingsalt.
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga # vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Vegansk citron- och olivoljekaka

Nästa
Nästa

Rostad vegansk tomatsoppa