Smarrig snabblagad soppa med gnocchi, grönsaker och bönor

Gnocchisoppa med bönor, grönsaker och örter

En otroligt snabblagad och god tomatsoppa med gnocchi, bönor och grönsaker. Soppa som endast tar 20 minuter att laga och är därför perfekt när en vill slänga ihop en god middag på kort tid. Soppan är värmande, smakrik och mättande, allt jag vill ha i en soppa! Mitt tips är att servera den med gott bröd och toppa med hemgjord parmesan på cashewnötter.

Nu är det äntligen höst här i Piteå, min favorit årstid. Det betyder att jag vill äta soppor, grytor och olika gratänger varje dag. Mat som värmer kropp och själ. Den här soppan är precis den typen av mat jag tycker om att laga på hösten och vintern. Den är smarrig och mättande och tar under 30 minuter att laga. Ibland är det väldigt skönt att kunna slänga ingredienser i en gryta och låta den göra jobbet.

Ingredienserna i den här smarriga soppan är:

  • Tomater på burk

  • Lök

  • Morötter

  • Celery

  • Vitlök

  • Grönsaksbuljong

  • Gnocchi

  • Valfria bönor på burk (jag använde cannellini bönor men kikärter skulle passa jättebra också)

  • Balsamvinäger

  • Färsk basilika

  • Färsk timjan

  • Torkade örter

  • Salt, peppar och chiliflakes

Gnocchisoppa med bönor, grönsaker och örter i skålar

Tycker du om soppa lika mycket som jag ? Då vill jag rekommendera några goda recept!

Rostad tomatsoppa

Min favorit linssoppa

Ljuvligt god sötpotatissoppa med röd currypasta, kokosmjölk och jordnötssmör

Jag är så himla taggad för alla framtida sopprecept jag kommer dela här inne på bloggen. Det gör mig också glad att se att ni verkar alltid uppskatta recept på goda soppor!

Gnocchisoppa med bönor, grönsaker och örter närbild

Tack för att du läste och jag hoppas verkligen du tycker om den här soppan lika mycket som jag!

Snabblagad soppa med grönsaker, gnocchi och bönor

Snabblagad soppa med grönsaker, gnocchi och bönor
Portioner: 5-6
Kreatör: Helga María
Otroligt smarrig och snabblagad soppa med grönsaker, gnocchi och cannellini bönor. Perfekt för höstdagar!

Ingredienser

  • Olivolja eller annan olja att steka i
  • 1 mediumstor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 mediumstora morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljong tärningar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad mejram
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 burk kokta bönor (jag använde cannellini bönor men det går att använda t ex. kikärter)
  • 1 paket (500 g) gnocchi

Gör så här

  1. Hacka lök, morötter och selleri.
  2. Värm olja i en gryta och stek grönsakerna i några minuter eller tills dom börjar mjukna något.
  3. Pressa vitlöken och stek i några minuter tills den mjuknar lite.
  4. Tillsätt torkad oregano och mejram och rör om.
  5. Tillsätt tomaterna, vatten, buljongtärningar, balsamvinäger och färska örter och låt puttra i 15 minuter.
  6. Tillsätt gnocchi och bönor och låt puttra i 5 minuter till eller tills gnocchin blir mjuk igenom.
  7. Servera med gott bröd och färsk basilika.
Har du lagat detta recept?
Följ mig @vegoskafferiet.se på Instagram och tagga # vegoskafferiet
Föregående
Föregående

Lättlagade veganska zucchinibiffar

Nästa
Nästa

Ljuvliga veganska havre- och bovetevåfflor